Over ons

De band Old Friends is ontstaan in september 2012, op een feestje bij hun huidige drummer Coert van den Heuvel. Verschillende bandleden hadden al eens met elkaar in een band gespeeld (Astonish en Exit9) en liepen elkaar op dit feestje tegen het lijf. Peter Wilmsen (leadgitarist) en Bas Lambregts (zanger) zagen het wel zitten om toch weer eens samen muziek te gaan maken. Maar ja, waar vind je zo snel een drummer want Coert was tenslotte ook gestopt bij Astonish. Toch had Coert de muziek ook gemist en zag het wel zitten dus waren we al snel met z’n drieën.

De volgende stap was het zoeken naar een bassist. Besloten werd om een advertentie op internet te plaatsen en binnen een week melde zich heel toevallig Peter Gommans aan. Peter was ook hun bassist uit Astonish en dus werd Peter meteen ingelijfd. Deze keer werd besloten om het repertoire in de jaren zestig, met enkele aanvulling uit de jaren zeventig te houden.

Al snel werden enkele nummers uitgekozen en werd er druk gerepeteerd. Toch ontbrak er iets in de band in de vorm van een toetsenist. Coert kende nog wel iemand die misschien wel interesse zou hebben om dit repertoire met ze te spelen. Zo werd Toon Langenkamp (toetsenist) uitgenodigd om eens te komen luisteren op een repetitie en na het horen van hun repertoire heeft Toon zich meteen bij de band aangesloten.

De Old Friends beschikken over een eigen geluidsinstallatie (EV) met een elektronisch mengpaneel. Om dit goed te kunnen bedienen is Jan Theunis als geluidsman bij de Old Friends gekomen om het juiste geluid uit de installatie te krijgen.

Inmiddels heeft de band een avondvullend repertoire opgebouwd, waarin het met vooral muziek uit de jaren zestig leuke avonden weet te verzorgen vooral voor mensen vanaf 40 jaar. De band is uitstekend geschikt voor het spelen op bijvoorbeeld een Abraham/Sarah feest, buurtfeest, 25 jarig huwelijk feest etc.

Kortom, kom eens gezellig een avondje genieten van die onvervalste jaren zestig muziek die Old Friends ten gehore brengt. U zult hier zeker geen spijt van krijgen.

 

 

/