Bandleden

Naam:
Bas Lambregts

Omschrijving:
Gitarist en leadzanger bij de band. Ooit in zijn jonge jaren begonnen als gitarist van een rockband, tot hij in 2008 in de band Astonish als toetsenist begon. Een aantal jaren de gitaar niet meer aangeraakt, maar het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan en sinds de samenstelling van Old Friends bespeelt hij weer zijn Telecaster. Muziek maken is zijn lust en zijn leven en zelf zegt hij dit te blijven doen tot hij niet meer kan.

Instrumenten waar Bas op speelt:
Gitaar: Fender Telecaster
Versterker: Fender Blues junior
Effect pedaal: Yamaha Magicstomp
Zangmicrofoon: Shure SM58


Naam:
Peter Gommans

Omschrijving:
Bassist van de band. Muzikant in hart en nieren. Peter heeft ook altijd als eerste de basloopjes van een nieuw nummer op zijn linkshandige Fender Precision American standaard klaar staan. Een van zijn grootste hobby’s is motor rijden.

Instrumenten waar Peter op speelt:
Gitaren: Fender Precision American standaard, Fender Jazz American standaard, Takamine G series akoestisch
Versterker: EBS 450 Classic LineNaam:
Coert van den Heuvel

Omschrijving:
Drummer van de band. Hij is jarenlang de leidende man geweest achter drumgroep Buts. Het is een man die altijd veel energie in zijn muziek steekt. Bij het instuderen van nieuwe nummers heeft hij al heel snel het ritme te pakken. Coert is een strakke drummer.

Instrumenten waar Coert op speelt:
Drumstel:


Naam:
Toon Langenkamp

Omschrijving:
Toetsenist en onmisbare schakel van de band. Zijn speeltechniek komt overduidelijk naar voren in de band. Elk nummer wordt opgefleurd als hij de toetsen bespeelt. De ene keer als aanvulling en achtergrond en de andere keer met ontzettend goed solowerk. Bij elk nummer creëert hij juist die sound die in het nummer van hem gevraagd wordt. Grootste hobby’s van Toon zijn vissen en koken.

Instrumenten waar Toon op speelt:
Keyboards: Yamaha Tyros 4, Yamaha PSR 9000


Naam:
Peter Wilmsen

Omschrijving:
Peter is de leadgitarist en een van de belangrijkste pionnen van de band. Hij is sterk bepalend voor de sound van de band met zijn originele Fender Shadows (Hank marvin) gitaar. Alle Shadows nummers met zijn karakteristieke klanken komen bij de Old friends uit zijn gitaar. Door jarenlange oefeningen weet hij elke noot uit zijn hoofd op het juiste moment te spelen en hier geniet hij zienderogen van. Niet alleen Shadows nummers maar ook andere jaren zestig nummers weet hij met strakke timing te spelen. Peter Wilmsen maakt ook deel uit van de Shadowsband The Wistrals (http://thewistrals.wistralmusic.com/)

Instrumenten waar Peter op speelt:
Gitaren: Fender Stratocaster Marvin Custom Shop, John Mayer fender en Burns apache
Verterker: Vox AC30H2 handwired
Effect pedaal: Yamaha Magicstomp


Naam:
Jan Theunis

Omschrijving:
Jan verzorgt het geluid van de band onmisbaar natuurlijk. Jan zorgt dat de kabels op de juiste manier aangesloten worden zodat het geluid op de juiste manier de zaal ingestuurd wordt, en tijdens de optredens bij ieder nummer de juiste geluidsinstellingen. Dit is een hele aanwinst voor de Old Friends.

/